keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Berliini, tsek.

Selvisin viikonlopusta Berliinissä enemmittä vammoitta. Tosin mun rinkkaan ilmeisesti on kaikesta huolimatta ujuttautunu jotenki lisää painoa, koska mun olkapäät alkaa olla ihan muussina sen kantamisesta... Tai sit oon vaan kantanu sitä tavallista enemmän viimepäivinä.

Ensimmäisenä surulliset faktat tiskiin: en käyny Berliinissä KERTAAKAAN CLUBILLA!! :'( Mut unirytmillä ennen puolta yötä nukkumaan ja sisäinen herätyskello seittemältä ei vaan oikeen tue sitä harrastusta ja vaikka se ois kuulunu asiaan, niin en silti koe missanneeni hulluna, koska tehtiin kaikkea muuta.

Asuin Berliinissä Darenan luona, jonka oon tavannu kerran Bulgariassa kesällä 2004, mut ollaan pidetty yhteyttä vuosien varrella säännöllisen epäsäännöllisesti ja vanha kunnon facebook on yhdistäny. Pääteaseman lähestyessä en varsinaisesti pystyny välttään ajatusta siitä, et mitä jos en ees tunnista koko ihmistä ja toistepäin ja joudutaan soittaan toisillemme ja todetaan seisovamme vierekkäin... No, näin ei kuitenkaan käyny vaan molemmat tunnisti toisensa ekasta vilauksesta ja oltiin ko vanhoja ystäviä, ei ollu montaa hiljasta hetkeä koko viikonloppuna :P Vietiin mun tavarat suoraan kämpille ja oisin voinu viettää koko viikonlopun poistumatta sielt kertaakaan, aivan mieletön lukaali! Kaikki ihan uutta ja viimesen päälle sisustusmuodin mukasta, sekasin uutta ja vanhaa, vanhan talon kattohuoneisto jätti-isolla parvekkeella... Ja se koko hoito on vuokralla sen takia kun se omistaja ei tartte sitä kämppää vaan asuu jossain muualla isommassa.... Ja siis tossa oli kaks isoa makkaria, iso olkkari, keittiö ja hulluna semmosta aulatilaa... Ehkä munki pitää muuttaa Berliiniin! Kun pystyin lopettaa vaan kaiken ihailemisen ja ees taas pyörimisen niin korkattiin reunion skumppa ja päiviteltiin kuulumisia. Myöhemmin käytiin schnitzeleillä nurkan takana olevassa pubissa missä oli live jazzia ja käsittämättömän huono palvelu, mikä on enempi tai vähempi Berliinin ravintoloiden tavaramerkki. Alkuun se on tavallaan "ihan siisti piirre" mut aika äkkiä se vaan alkaa totaalisesti ärsyttään. Kuvitelkas menevänne ravintolaan, jossa teille ei koko palveluprosessin aikana puhuta sanaakaan, tilausta ottaessa tarjoilija tulee siihen pöydän viereen, tuijottaa sua ja poistuu 5sek päästä josset oo ehtiny sanoon sille mitään... ja tulee takas ehkä 5min päästä... Kaikki kuitenki odottaa tippiä niin... herää vaan kysymys että mihin palveluun perustuen sitä sit pitäs jättää? Siihen et sä ylipäänsä oot saanu sieltä yhtään mitään ruokaa tai juomaa?!

Lauantaina päätettiin nukkua pitkään, eli heräsin vartin yli kaheksan, ilman kelloa. Ei kuitenkaan saatu oikeen mitään aikaseks ennen yhtätoista jollon suunnattiin aamiaiselle ja sen jälkeen Darena yhytti mut Berlin Free Walking Tourille, jonka meille veti brittiläinen Rob, ehkä... No ainakin se oli Manchesterista ja sil oli krapula. 3,5 tuntia käveltiin ympäriinsä ja nähtiin kaikkia tärkeitä juttuja, niinkun parkkis "where people come to empty their dogs" mikä on sinänsä ihan jees, että metrejä sen parkkiksen alapuolella on Hitlerin bunkkeri, missä se tappion jälkeen tuplatappo ittensä (ampumalla ja syanidilla). Nähtiin myös paljon pinkkejä putkia, mitä pitkin rakennustyömailla maasta tullu vesi pumpataan pois, kun Berliini on joskus rakennettu suon päälle niin siellä on liikaakin vettä alapuolella. Nähtiin myös ihan oikeita nähtävyyksiä, no hätä, oikestaan kaikki tärkeimmät. Mutta en osaa niitten yhtienkään nimiä, enkä jaksa kattoa mistään kirjasta niin kattokaa vaikka googlesta :)

Kävelykierros tottakai oikeaoppisesti päättyyy pubiin, johon oltiin sovittu Darenan kans treffit sit about siihen aikaan ko se loppuu... No, kaks tuntia sen noin ajan jälkeen istun yhä siellä pubissa eikä neitiä kuulu eikä näy. Mullahan on tottakai puhelin kämpillä latauksessa eli oon poistunu kauppareissua pitemmälle ilman puhelinta elaa kertaa sen jälkeen ko kännykät tuli... Eikä todellakaan Darenan numeroa missään ylhäällä. Ja sit Rob ystävällisesti kertoo mulle että eeeeeeiiiii se oo se sama pubi ko ennen, ne vaihto viime viikolla. VOI. PASKA. :D yks aussimimmi sit anto mun käydä puhelimellaan facebookissa kaivamassa se numero esiin ja oisin sanu laittaa viestin Darenalle hänen puhelimestaan kun tää Rob, ei pidä puhelimessaan puheaikas ettei turistit lainaile sitä.... Kiitti avusta hei! Tekstiviesti maksais sille ehkä sentin tässä tapauksessa. Olin just kirjottamassa sitä viestiä ko Darena yhtäkkii ilmaantuu sinne ja loppu hyvin, kaikki hyvin! Sen kaveri tunsi yhden niistä toisista oppaista ja sitä kautta se oli selvittäny, että se kuppila on vaihtunu. Kyllä hyvät suhteeton hyvästä! No, porukka oli kuitenki mukavaa ja vaik bisse ei ollu lähellekään yhtä hyvää kun Oktoberfesteillä niin sitä tuli omasta hanasta keskeltä pöytää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti