torstai 29. marraskuuta 2012

Ansaittu vapaapäivä

Current location: Still Hannover

Viikon verran takana ja reilu 3 edessä. Ehdottomasti elämäni rankin viikko, mutta ehdottomasti myös mielenkiintosin ja opettavaisin.

Lauantai ja sunnuntai meni rakentaessa, koristellessa ja organisoidessa. Mitä enemmän pääsin perille käytännönasioista ja siitä, mitä mun pitäis tehdä, sitä enemmän pihalla olin. Teen suorittavaa vuoroa ruoka- ja juomakassalla, jonka lisäks mulla on hirvee määrä kaikenlaista toimistohommaa. Vastaan tilauksista myyntipuolelle, paikallisten palkkojen maksusta, käteislaskuista ja kaikesta neljän kassan päivittäisestä rahaliikenteestä meille, ulos ja pankkiin. Sen lisäks hoidan yhtä ja toista juoksevaa asiaa ja välillä tuntuu että oon täällä kaikille vähän ko äiti. Mesu on ollut poissa pelistä useamman päivän sairastumisen takia, toinen kokki sai kännissä  pataan ja oli sen takia pois ja pikkasen meinas alkaa torikojut kaatuun niskaan. Työpäivät on siis alkanu siinä aamu kymmeneltä ja loppunu puolen yön paikkeilla, joten tänään oon viettäny ansaittua vapaapäivää shoppailun,  syömisen ja lorvailun merkeissä. Huomenna takas sorvin ääreen.

Rädyn Seppohan se oli, joka eräänä hiukkasen huonona hetkenä totes että "Saksa on paska maa".... I AGREE!!! Mistä mä alottaisin... Täällä kaikki toimii käteisellä. KAIKKI! Edes ruokakaupassa ei välttämättä käy kortti, saatika että missään ravintolassa. Torilla jopa tavarantoimittajille pitää maksaa käteisellä, samoin työntekijöiden palkat. Pankkiautomaatit tottakai on sit ihan helvetin vaikeita löytää eli ihan mieletön yhtälö. Tekee elämästä hirveen hankalaa ihmiselle, joka ei oo tottunu kantaa senttiäkään käteistä mukana ikinä. Ja mites noi pankit sitte... mä luulin jotenki, että rahojen laskeminen on niitten työtä mutta eeeeeeeeeeeiiii se niin mee. Kun viet rahaa talletettavaks tilille, sulla pitää olla setelit valmiiks niputettuna tietylle summalle. Kolikot pitää olla valmiiks rullattuna tietylle summalle. Ja silti se rahojen sinne vieminen kestää ihan saatanan kauan, kun ne tottakai pitää sitten siellä laskea uudestaan. Anteeks, mutta minkä takia te teetätte mulla ylimäärästä työtä ja teette sen sit ite uudestaan? MIKSI!?!!!?! Täällä ei toimi Katsomo, eikä Ruutu, eikä Netflix. Täällä ei näytetä duppaamattomia ohjelmia telkkarissa, eikä leffateatterissa. Tääl on pahaa jogurttia, joko semmosta aspartaamimössöä mikä kirvelee suussa TAI semmosta voihin verrattavaa jänkkiä. Se jälkimmäinen kyllä maistuu hyvälle, mut ei jogurttia kuulu pureskella! Täällä maistuu hanavesi ihan Tuusulanjärvelle.

Mut on täällä hyviäki asioita. Kaupasta saa Marabouta. Tääl on Hollisterin kauppa. JA PRIMARK!! Tääl on pakko syödä hedelmiä, koska ei oo jääkaappia mihin ostaa mitään muutakaan. Mulla on kolikko- ja setelilaskurit. Bisse on hyvää ja täältä saa myös siideriä. Ja päivä päivältä opin lisää saksaa ja sen mitä tällä hetkellä osaan ulostuleminen helpottuu.

Viikko on ollu pitkä ja takki on aika tyhjä. Pieni pää on niin sekasin, ettei oikeen saa jäsenneltyä asioita tekstimuotoon. Jahka elämä täällä - toivottavasti - hiukan tasaantuu, koitan kirjottaa jotain kiinnostavampaa. Sekä itelleni, että teille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti