keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

First steps in Australia

Australia on tunnettu tiukoista rajamuodollisuuksista ja vähän jänskätti, et mikähän kuullustelu kentällä odottaa ja kuinka tarkkaan aletaan tavaroita syynäämään. Maahanhan tietenkään ei saa tuoda mitään eläin- eikä kasviperäsiä tuotteita tullaamatta niitä ja myös esim. vaellusvarusteet ja muut ulkourheilukamat joutuu yleensä tarkastettavaksi. Lisäks kun tulee Working Holiday viisumilla maahan, voi ne kysellä myös jatkolentojen tai tiliotteiden perään varmistuakseen, että pärjäät taloudellisesti ja pystyt rahottaa kotiinpaluusi. Mulla ei lentolippua pois ollu, mutta tiliotteet kyllä tallennettuna tabletille varmuuden vuoks. Mitään kuitenkaan ei kyselty vaan toivotettiin tervetulleeks Australiaan ja hyvää päivänjatkoa. Vaelluskenkien takia jouduin kuitenki tarkastukseen, mutta koska kengät oli puhtaat eikä niitten mukana kulkeutunu maata ja siemeniä niin pääsin sieltäkin läpi ihan suoraan.

Sydneyn aamu oli vastassa harmaana, sateisena ja kuuman kosteena. Hostelli oli varattuna Potts Pointin alueelta, josta ydinkeskustaan Oopperataloa kattelemaan käveli parikyt minuuttia. Heti ekana päivänä tapasin A:n Puolasta sightseeingin merkeissä ja onnistuttiin siinä iltapäivän aikana kävelemään ympäriinsä yli 12 kilometriä. Kun ekaa kertaa astu Sydneyn Oopperatalon portaille oli aika epätodellinen fiilis. 10 vuoden oottamisen ja haaveilun jälkeen oon nyt yhtäkkiä täällä ja tossa toi talo vaan on! Aika mieletöntä! Ei paljo sade haitannu vaan oikeen tyytyväisenä itseeni hilluin ympäri Sydneyä kolme päivää. Varmuuden vuoks kävin joka päivä ainakin vilkasemassa sitä Oopperataloa, että eihän se vaan ollu unta :)

Kolme päivää Sydneyssä oli myös ihan sopiva aika, ehti nähä kyllä kaikki kohokohdat mainiosti eikä jääny turhaa luppoaikaa milloin tehdä tuhoja kaupoilla. Sydney myös on kallis kaupunki niinku arvata saattaa eli oli aivan hyvä vaihtaa maisemaa ennen ko luottokortti olis miinuksella.

Neljännen päivän aamuna siis reppu selkään, A. matkaan ja takas lentokentälle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti