keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Ciao from Firenze!

Rooma siis jai taakse, odottamaan ensi kertaa!
Tiistaina, ja samalla viimeisena paivana oli sitten kaikkien matkalaisten iloksi lakko, eli mikaan julkisen liikenteen valine ei kulkenut. Mutta tottakai, kun ollaan kerran italiassa, busseja randomisti pyori ympari kaupunkia matkustajat kyydissa, mutta ei ollu ikina takuuta mihin se menee tai ei mee. Paatin siis valttaa kyseisia vehkeita ja koittaa onneani sen edellispaivasen turistibussin kanssa, johon lippu on siis voimassa 24h. Olin TODELLA onnekas ja loysin sen valiaikasen uuden pysakin (se siirrettiin koska lakkolaiset oli katkassu osan teista) ja paasin siihen bussiin kolme (3!!!!) minuuttia ennen kun mun lippu umpeutu! Joten valtin siis noin 3km kavelyn Vatikaaniin. Vatikaanissa mun hyva onni vaan jatku ja paasin seka sinne Pyhan Pietarin kirkkoon, etta Vatikaanin museoon jonottamatta sekuntiakaan! Kamppis oli kayny edellisena paivana ja jonottanu sinne kirkkoon puol tuntia ja museoon tunnin... ja kauhutarinat kertoo jostain 3 tunnin jonoista... eli ihan huippua!

Se kirkko oli ihan jaatavan iso ja - nojoo - ihan hieno, mutta pari pienta mihin vahingossa eksyin edellisena paivana, sort of had more character. Se museo taas oli melko uskomaton, siel on niiiiiiiiiin paljon niin siistei juttuja ettei niita meinaa uskoo todeks edes kun ne nakee... ja voi vaan miettia kuinka paljon lisaa niissa kaikissa holveissa on. Kylla katolisella kirkolla on rahaa jos jollain. Laitan sit kuvia kun joskus joudan.

Vatikaanista jouduin sit kavella takasin ja matkalla iski nalka pieneen ihmiseen, joten lahin arvalla yhdelle sivukujalle ja paadyin maailman sopoimpaan pikku ravintolaan jollain niista miljoonasta piazzasta, mut turistipaikkojen ulkopuolella. 12 eurolla soin tryffeli-briejuusto bruschettaa, ja jo se maara tryffelia ois Suomessa maksanu vahintaan sen 12e, sit semmosta peruna-mozzarella-parman kinkku paistosta varsinaisen laarin ja join lasin ihan ok valkkaria. Hyva setti! Sit jatkoin matkaa hostellille ja kavelin loppupeleissa varmaan 1,5h, oli niin kuuma ettei vaan jaksanu. Ilta menikin sitten lepposasti tekemalla ei mitaan, pakatessa uudestaan ja istuskellessa kattoterassilla ipodin ja pizzan kanssa. Jostain syysta se kattoterassi toi muistoja eraasta toisesta illasta eraalla toisella kattoterassilla muttaaa... ei siita sen enempaa ;)

Tanaan aamulla jatku sitten matka kohti Firenzea, eli ensimmainen matka talla reililipulla! Juna oli mukava ja nopea ja olin perilla jo ennen kymmenta. Hostellilla tapasin Krystan, johon tutustuin Roomassa jo ja lahdettiin yhessa sitten kohti Pisaa ja kaltevaa tornia, semmosella ihastuttavan tunnelmallisella paikallisjunalla :) Maisemat oli kylla melko henkeasalpaavia, tuijotin vaan ulos ikkunasta koko matkan. Pisassa kaytiin kattoo sita tornia, ja olihan se vino. Sen vieressa oli ihan siisti kirkko ja joku... duomo, mutta juuri muuta siina kylassa ei ollu, joten tommonen pyrahdys riitti ihan hyvin. Takas tullessa jaatiin sitten Firenzen keskustaan syomaan sikahintasta gelatoa ja vaan pyorimaan randomisti ympariinsa. Nahtiin jo jotain nahtavyyksia mut lahinna vaan otettiin chillisti ja vaellettiin vailla paamaaraa. Ja eksyttiin semmosille nahkamarkkinoille missa nain pari melkosen viehattavaa pikkukasilaukkua, ja luulen et mun on pakko kayda huomenna ostamassa yks. En oo kuitenkaan ostanu viela mitaan, ja mulla ei oo mukana semmosta pikkulaukkua mita vois iltasin esim pitaa matkassa... Mut katotaan. Huomenna on vuorossa valtavat maarat Firenze sightseeingia, mutta siita lisaa myohemmin!

Arrivederci for now!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti