maanantai 5. syyskuuta 2011

When in Rome...

Noniin, taalla sita ollaan!
Lento oli ajallaan, laukku tuli perille ja lentokentalta loyty bussi melkeen hostellin ovelle, ja halvemmalla kun se juna mita jokapaikassa mainostetaan et kannattaa kayttaa. Taydellista! Ja sain jopa vahan nukuttua koneessa, niin en ollut ihan zombi. Ja bussimatka meni lepposasti kun juttelin vieressa istuvan Celestinen kanssa, han on tuleva diplomi-insinoori Nigeriasta, mut oli vaan ohikulkumatkalla.

Hostellissa en paassy viel huoneeseen ko kello oli jotain 11 ko olin siella ni lahin vaan suoraan kaupungille, vailla mitaan suunnitelmaa ja paamaaraa. Pyorin Terminin aseman nurkilla jonku aikaa, kun yks kundi tuli kauppaan mulle lippua semmoseen kiertavaan turistibussiin.... no ei kiitos! Koska en suostunu ostaan sita lippua silta, niin se pyys mut kahville tien toisel puolel olevaan baariin ja mahan lahin :D Siina istuskeltiin vartin verran ja lopputuloksena se lupas mulle talle paivaa sen lipun ilmaseks ja kutsu kotiinsa perhepaivalliselle... MIELETONTA! :D Francesco myos ohjeisti mut miten paasen helpoiten Colosseumille, joten suuntasin sinne. Ostin lipun Palatine Hillin arkeologiselle alueelle ja pyorin siella aikani, sama lippu kavi myos Colosseumiin ja Forum Romanumiin, oli halvempi kun kummankaan niista oma lippu ja sen avulla pysty kavelee jonojen ohi... taydellista vai mitenka? Palatinen jalkeen hipsin hostellille suihkuun ja muuta ja hain naapurikuppilasta pizzaa, mita myydaan kilohinnalla ja olihan se nyt hyvaa!

Illalla hyppasin "vahan sinnepain" menevaan bussiin ja suuntasin Trastevereen tapaamaan Couchsurfereita, oltiin sovittu tapaaminen Roma forumilla. Missasin sit kuitenkin sen pysakin milla olin AJATELLU jaada pois - ei siis mitaan hajuakaan missa se muka piti olla - ja sit taysin englantia taitamaton, lahemmas satavuotias pappi ystavallisesti kehotti mua jaamaan pois seuraavalla pysakilla :) No, en ma paljoa ollu sivuun menny ja nain ihan siisteja mestoja. Ja kavellessani Tiberin vartta sinne kuppilaan pain, joku keski-ikanen mies SYLKI mun kengille (sil ei ollu omia ni ilmeisesti se oli kateellinen) ja ilmeisesti toivotti mut helvettiin tai muuta yhta imartelevaa :D

Oikee kuppila, Freni e Frizioni joka on Lonely Bibelin mukaan tosi "in" mesta - loyty helposti ja naytti olevan melko in, ihan tukossa siis. Ideana siella oli, etta ostat juoman ja sen jalkeen syot niin paljon ko pystyt niitten ilmasesta buffetista. No, jos viinilasi maksaa 6euroa niin vois helposti luulla, etta se safka on jotain ihan onnetonta... mut EI! Yhteensa 8 eri pastaa, couscousia ja polentaa, paria salaattia, leipaa, hedelmia, jalkkareita... ja sai syoda siis niin paljon ko jakso! Miksei suomessa oo tommosia?! Siel oli ilmeisesti myos ihan huikeet Mojitot koska kaikki joi niita mut en ehtiny testaa kaikelta silta syomiselta.... Sit kaytiin viella vahan syvemmalla Trasteveressa jossain toisessa kuppilassa mika nyt sattu tuleen vastaan. Se on kylla sopo alue, vois kai sanoa etta "aitoa Roomaa". Tapaamisessa oli loppujen lopuks pari paikallista, pari brassia, suomalainen, ruotsalainen ja tanskalainen jaaaa.. jenkki. Saatetaan tavata osan porukan kanssa viela huomennakin illallisen merkeissa.

Tanaan tosiaan sitten hain lipun siihen turistibussiin ja suhailin silla ympari kaupunkia ja kattelin matkalla kaikki tarkeimmat nahtavyydet. Colosseumissa kavin sisallakin ja paasin tosiaan silla eilisella lipulla sen reilun tunnin mittasen jonon ohi. Olihan se aika surrealistista olla siel sisalla, kun on siita pienen ikansa vaan lukenu jostain hissan kirjoista. Ja kaikenkaikkiaan niin onhan taalla aika uskomattomia mestoja! Kavelet vaan jollain pienella kujalla ja yhtakkia kulmantakana on joku mieleton aukio suihkulahteineen ja palatseineen, jotka on niin valkosta marmoria et silmiin sattuu. Mut se taytyy kyl sanoa siita turistibussista, etta ne selostukset on tehty niin vasemmalla kadella etta ONNEKS en todellakaan maksanu siita! Turistin ja travellerin kai erottaa sit siita, et turistit maksaa ihan turhasta ja travellerit kayttaa niita palveluja ilmaseks ;D Iltapaiva meni sitten kierrellessa Piazzoja sita-ja-tata ainakin sata ja sivussa vahan muutakin, laitan kuvia kun paasen johonkin jarkevalle koneelle. Illaksi on tiedossa ilmasta pizzaa hostellilla ja sen jalkeen pitas lahtea Francescon kanssa viinille johonkin, jos pysyn vaan suinkin hereilla niin myohaan. Ootan jo sita, etta saan keskiviikkona istua pari tuntia junassa tekematta MITAAN!

Tassa kaikki talla eraa, nakemiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti