keskiviikko 21. syyskuuta 2011

I'm in sLOVEnia!

Johan sita on taas muutama tovi edellisesta postauksesta vierahtanyt.

Lauantaina tosiaan julkkisbongauksen jalkeen istuin pari tuntia junassa Salzburgiin, joka on jo ennestaan tuttu paikka kaukaa kesalta 2006. Tarkeimmat turistinahtavyydet on siis koluttu, joten niitten suhteen en ottanu mitaan paineita. Lauantaina ilma oli ihastuttava ja kavinkin pari tuntia kavelemassa kaupungilla ja istuskelemassa joen rannassa auringossa. Illalla iski sitten kunnon ukkosmyrsky, tuntu etta ikkunat hajoaa!

Mulla oli Slazburgissa ekana yona kylla mielenkiintosimmat kamppikset tahan saakka ja meinasin tukehtua pidateltyyn nauruun pari kertaa niitten edesottamuksia seuratessani. Allottavan rakastunu, just ehka parikymppinen pariskunta Englannista ja niiiiiiiiiiin nortteja kun vaan ikina voi olla; toinen opiskeli sosiaalipsykologiaa ja toisesta en paassy selville, mut ilmeisesti jotain samansuuntasta. Ja se kundi oli kun ilmetty Harry Potter silmalaseineen ja hiuksineen! Ne oli asettunu ihan kunnolla taloksi siina huoneessa ja niitten kamoja oli JOKA PAIKASSA! Ja suurinosa vaatteista ihan keskella lattiaa, alusvaatteista lahtien, tosi miellyttavaa meille muille. Niitten pakkaaminen tarkotti, etta otat rinkan, kaannat sen ylosalasin niin, et kaikki tippuu lattialle, jonka jalkeen tuijotat sita kasaa hetken, mietit mika on ehka puhasta ja tunget kaikki epamaarasessa jarjestyksessa takasin... ja jatat ne viela tarvitsemas tavarat siihen keskelle lattiaa. Niitten yhteiset keskustelut kuullosti lahinna kilpailulta siita, kumman suvussa on enemman periytyvia tappavia sairauksia. Ne tottakai nukku samassa sangyssa ja leperteli toisilleen puol yota ja luki toisilleen aaneen iltasadut. Kun se poika ajo partansa se jatti ihan normaalisti kaikki ne haituvansa sen huoneen YHTEISEEN LAVUAARIIN koska "se on jotenki tukossa eika se ime vetta niin en ma saanu niita pois".... !!!!! Ja sen reaktio sen mimmin huomautukseen koko asiasta oli etta "is it a biggie for you?".... anteeks mut mites me 3 tuntematonta ihmista jotka myos asutaan tassa samassa huoneessa.... ?! Voi tsiisus. En kasita miten ne on IKINA paassy Englannista Salzburgiin asti hengissa, saatika sitten selviavat loppureissusta. Mutta sopivatpahan taydellisesti toisilleen.

Ukkosen jalkeinen sunnuntai aamu valkeni, tai no valkeni ja valkeni, harmaana ja sateisena, joten paatin ottaa ilon irti paivittaisesta Sound of Music katselmuksesta hostellilla. Ja vaikka se on kuinka cheesy ja hontti niin onhan se aika ihku :) Sain myos ensimmaisen kerran aamupalaa (ostin all-you-can-eat aamiaisen hostellilla) joka sisalsi jogurttia ja myslia ja RUISLEIPAA!!! Olin taivaassa! Leffan jalkeen paatin uhmata pilvia ja lahtee kaupunkiin, erinomaisen huonolla menestyksella. Ehin tunnin verran pyoria ulkona kun alko sataan ja iski ihan kaamee myrsky, joka teki mun sateenvarjosta atomeita sekunnissa ja musta lapimaran samassa ajassa. No, eipa muuta kun pikakavelya takas kampille, kuumaan suihkuun ja peiton alle, koska taa ei just oo niita hetkia kun mulla kiinnostaa sairastaa! Loppupaiva menikin sitte sangyssa kirjaa lukiessa ja musiikkia kuunnellessa ja niita naita huonekavereitten kanssa latistessa. Tavallaan tylsa, mutta tavallaan myos oikein piristava paiva.

Maanantai aamu ei tuonu yhtaan parannusta asiaan, joten soin yhta ihastuttavan aamiaisen ja katoin Sound of Musicin all over again :D Mut se oli edelleen yhta hyva! Iltapaivalla olikin sitten aika hypata junaan ja siitahan se mielenkiintosta vasta tuli...

Ensinnakin, kun paasin asemalle niin semmosta junaa ei ollu, mita ma etin. No, marssin infoon kysymaan niin selvis etta joo, on se olemassa ja kun sijotun tiettyihin vaunuihin niin paasen vaihtamatta Ljubljanaan saakka, kun ne pilkkoo sen junan matkalla. No, ei muuta kun laiturille oottelemaan. Hetken paasta tulee joku kasittamaton siansaksalainen kuulutus jostain junasta jolle on tapahtunu jotain ja SIMSALABIM, mun juna katoaa niista lahtotiedoista! Ja mitaan englanninkielista tietoa ei vaan tuu, ja kello kay. Rynnistys takas infotiskille etta ANTEEKS MITA?! Joo, se sun juna on peruttu ja kaikki muut samat junat talta paivalta. Sun pitaa menna talla junallatannejasitbussillatannejasiitajunallatonnejasieltavaihtaasiihenjunaanmihinsunpitimenna. Ja sulla on 3 minuuttia aikaa. ... ... Kiitos selkeasta informaatiosta! No ei muuta ku onnea kokeilemaan ja siihen junaan minka ma ymmarsin sen ensimmaisena mainitsevan, joka tasta pikku sekaannuksesta johtuen sitten oli aivan taynna ja kaikki ihmiset oli ihan pihalla et mita tapahtuu. No, ees pain! Puolisen tuntia oltiin matkattu kohti ETELAA ja pidin itteani ihan hulluna ollessani sita mielta et sataa rantaa... no eika mita, hippasen matkaa eteenpain ni maa on valkonen... SYYSKUUSSA?! ITAVALLASSA?! Eika ees missaan kovin korkeella viela siina kohti. Siina vaiheessa selvis myos, etta Bischoshshgsfshofenissa pitaa vaihtaa bussiin, koska junat ei kulje siita eteenpain kun on satanu 30 SENTTIA LUNTA. Kasittamatonta, mutta totta. Mina ja kameramme todistimme bussimatkan aikana jo semmoset 20 senttia, ja siita paas viela melkeen kilometrin korkeemmalle, etta en ees halua tietaa miten paljon sita siella oli. Itavallan rautateille kuitenkin kiitos siita, etta kun bussi saapui lahimmalle kayttokelpoiselle asemalle, niin siella, seka seuraavalla asemalla oli junat oottamassa ja reilusti henkilokuntaa neuvomassa mihin pitaa menna. Loppujenlopuks en ollu aikataulusta Ljubljanaan paastessani kun 45min myohassa, joten hetkellisesta epatoivosta huolimatta perille selvittiin ehjana ja ilman turhaa saikkaamista :)

Maanantaina ei sitten paljon ehditykaan kun se meikalaisen saapuminen kuitenki sen verta venahti, mutta kaytiin Intialaisessa syomassa ja paivitettiin Milenan kans tarkeimmat kuulumiset. Taalla oli myos aivan saatanan kylma, joten mun on pakko ostaa jotain lampimampia vaatteita taalla ollessani. Yhet farkut, yks huppari ja kuoritakki jos jattaa kylmaks jo tassa vaiheessa, niin mitahan se lie sitten Koopenhaminassa lokakuussa...

Eilen tiistaina kavin tappamassa aikaa yhessa ostosparatiisissa tossa keskustan ulkopuolella ja koekayttamassa Ipadia ja Ipodtouchia ja alan kallistua aika vahvasti nyt sille kannalle, etta taalta mun reissuseuraan liittyy yks kappale ipadeja :) Iltapaivalla ajeltiin Milenan ja Davidin kanssa Blediin, mika on semmonen pikkunen turistikyla jarvenrannalla noin tunnin matkan paassa taalta. Tutustuttiin paikalliseen linnaan ja sain maistaa paikallista Crema enosaasitatoistasanaa jalkkaria; siina on kermaa, custardia, voitaikinaa ja tomusokeria, ja noin 13000 kaloria. Mutta pitihan se maistaa ko kerta paikallinen erikoisuus :P Illallinen koostukin sitten kreikkalaisesta salaatista, mika oli kovin tervetullutta vaihtelua tahan reissuruokavalioon, joka kuitenkin on ruuan puolesta painottunu tonne pasta, pizza, ranskis puolelle, valipalat sitte onneks enemman hedelmapainotteista!

Nyt kuteet, PUHTAAT SELLASET, niskaan ja kohti kaupunkia! Aamupala aika tais menna jo ohi, mutta jos lahtis brunssille ja Ipadin metsastykseen ^_^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti