perjantai 30. syyskuuta 2011

Hiphei!

Current location: Munchen
Palatakseni vielä Budapestiin, niin sain sieltä tosiaan läksiäislahjaks 25€ sakot. Eli homman nimi oli, että ei riitä, että ostat lipun metroon vaan se pitää erikseen leimata jollain härvelillä, mitä en missään nähny, tai muuten se ei oo voimassa ja saat sakot... Mitä hittoa?!!? En tajua miten ne voi sakottaa, vaikka ne näkee, et sul on varttia aikasemmin ostettu lippu. Mut ohan seki tapa kerätä valtiolle ja julkiselle liikenteelle rahaa. Kannattis kuitenki varmaan siinä lipun oston yhteydessä jotenki mainita, että se ei kelpaa sellasenaan, mut ei mun automaatti ainakaan moista kertonu. No, onneks oli kuitenki sen verran käteistä, koska ei ois hirveenä huvittanu alkaa setvimään sitä hommaa sen enempää. Kaiken kaikkiaan, tästä huolimatta, jäin kuitenki Budapestissa budjetissa plussalle :) 

Ylipäänsäkin oon plussalla, mulla on siis päiväbudjetiks varattu 50 euroa ja väittäsin, et useimpina päivinä 35-40€ riittäis, tottakai majotuksen hinta vaikuttaa paljon. Roomassa maksoin hostellista reilu 30€/yö, muuten on tainnu kallein olla 25€, mutta en oo suoranaisesti sitä halvinta aina ottanukaan, vaan sen mikä on tuntunu sopivimmalta.

Wien jatko hyvin pitkälti samalla kaavalla kun tähänkin astiset pysähdyspaikat vanhoine kaupunkeineen ja erilaisine arkkitehtuurisine nähtävyyksineen. Museoita ois ollu tarjolla vaikka viikon tarpeiks, mutta suurinosa painottu taidepuolelle, mikä ei oo ehkä ihan meikän juttu. Sen sijaan viihdytin tiistai aamuna itseäni käymällä Espanjalaisen Ratsastuskoulun aamuharjotuksissa :) Iltapäivällä hyppäsin junaan ja tein mutkan Bratislavassa, kun tunnissa pääsee yhteen suuntaan. Bratislava on kaupunkina melko iso ja kasvaa koko ajan, mutta se jo niin tuttu historiallinen keskusta on pieni ja kompakti. Sen uniikki piirre on kuitenki erilaiset patsaat, joita sinne on sijoteltu outoihin paikkoihin. On mm. The Watcher, joka kadunkulmassa ryömii ulos viemäriaukosta, paparazzi, joka kurkkaa kulman takaa kameran kanssa, Napoleon, joka nojailee puiston penkkiin jne. Tiettävästi bongasin yhtä lukuunottamatta kaikki :)

Tiistai iltana lähettiin juhlimaan pienellä porukalla kämppiksen synttäreitä yhteen travellerikuppilaan, josta sai strongbowta ja olin ihan taivaassa :D illan loppupuolella juotiin juhlankunniaks sen paikan kuuluisat fireshotit... Jonka seurauksena mun suu on edelleen palanu, niinkun ois juonu jotain liian kuumaa. Fireshot toimii seuraavasti: juo koeputkesta sambuca, ÄLÄ NIELASE. Kostuta huulet vedellä, mitä on kupissa, ÄLÄ NIELASE. Purskuttele sambucaa suussa reiluti, ÄLÄ NIELASE. Mee polviasentoon, kallista pää taakse, avaa suu, ja täti sytyttää sytkärillä sun suun tuleen ja ripottelee kanelia päälle niin et se kipinöi. Suu kiinni, nouse ylös ja saa niellä. Melko pelottavan näköstä hommaa mut päättömän hauskaa :D Baarin jälkeen piti vielä sniikata yhen hotellin katolle salaa kattoon maisemia ja hengailee, mut kello oli jo sen verran paljon siinä kohti, että meikäläinen painu nukkumaan kun aamulla oli kuitenkin checkout.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti